кадър bTV Редактор: В остър предизборен спор дали машинното гласуване гарантира честни

...
кадър bTV Редактор: В остър предизборен спор дали машинното гласуване гарантира честни
Коментари Харесай

Каназирева : Машинният вот може да се манипулира. Цонева : Това е конспиративна теория

кадър bTV 

Редактор: 

В изострен избирателен спор дали машинното гласоподаване подсигурява почтени избори влязоха в студиото на „ Лице в лице ” по bTV влязоха Дани Каназирева от ГЕРБ и Антоанета Цонева от „ Демократична България ”. Според Каназирева няма гаранции за почтен машинен избор, а в противен случай. Немският парламентарен съд е оповестил машинното гласоподаване за противоконституционно, тъй като се изисква специфични познания и умения, изясни тя. На това Цонева отговори, че ГЕРБ също са били за машинното гласоподаване, само че са сменили позицията си по време на митингите. Представителката на Демократична България сподели също, че възрастните хора се оправят с машините без проблем, това е посочила инспекция на обединението със симулатор за вота.

Каназирева сподели също, че машините могат да бъдат манипулирани от техническите лица, които ги поддържат. Тя посочи, че още не се знае кой да вземем за пример ще обслужва вота в Турция. Цонева съобщи, че това е подмолно говорене и разказване на апокалиптични сюжети. С това ГЕРБ желаят да смъкват изборната интензивност, което е в тяха изгода, посочи представителката на Демократична България. По време на полемиката и двете някогашни национални представителки на няколко пъти се пробваха безусловно да се надвикат, повтаряйки един и същи тези, като даже водещата дебата Цветанка Ризова се затрудни да зададе въпросите си.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР